Brązowe trzewiki za kostkę z najwyższej jakości włoskiego weluru bydlęcego wykonane metodą Sacchetto Bolognese – „sakiewki bolońskiej”. Metoda ta polega na ręcznym wszyciu w przednią, wewnętrzną część buta „sakiewki” z miękkiej skórki cielęcej, która obejmuje stopę, dając jej dodatkową amortyzację. Skórzane podeszwy z warstwą gumy zapewniają oprócz dużego komfortu noszenia lepszą przyczepność, elastyczność i mniejszą ścieralność. Pomiędzy podeszwą a wyściółką, dla lepszej amortyzacji, zastosowany został naturalny korek. W modelu tym nie ma podpodeszwy.
Więcej informacji:
- Wykonane systemem Sacchetto Bolognese - „sakiewki bolońskiej”.
- Wierzchy patynowane ręcznie, woskami, na bawełnianych szczotkach.
- Bawełniane, woskowane, okrągłe sznurówki.



Tabela rozmiarów
Długości Twoich stóp mogą się od siebie różnić. Do określenia rozmiaru butów wybierz dłuższą stopę. Do pomiaru dodaj 0,5 cm. Otrzymany wynik sprawdź z tabelą rozmiarów.
Jak prawidłowo zmierzyć długość stopy i dobrać rozmiar buta?
Będą Ci potrzebne: 2 kartki (min. A4), ołówek/pisak, linijka/metr, ew. taśma klejąca.
Pomiaru dokonaj na stojąco.

1. Ułóż kartkę na gładkim podłożu. Możesz ją przykleić taśmą, żeby się nie przesuwała.

2. Lewą stopę postaw na środku kartki i precyzyjnie obrysuj ją dookoła. Trzymaj ołówek prostopadle.

3. Linijką zmierz długość obrysu stopy. Weź pod uwagę najbardziej skrajne punkty: odległość od pięty do najdłuższego palca.

4. Tak samo zmierz prawą stopę.
Brązowe trzewiki za kostkę z najwyższej jakości włoskiego weluru bydlęcego wykonane metodą Sacchetto Bolognese – „sakiewki bolońskiej”. Metoda ta polega na ręcznym wszyciu w przednią, wewnętrzną część buta „sakiewki” z miękkiej skórki cielęcej, która obejmuje stopę, dając jej dodatkową amortyzację. Skórzane podeszwy z warstwą gumy zapewniają oprócz dużego komfortu noszenia lepszą przyczepność, elastyczność i mniejszą ścieralność. Pomiędzy podeszwą a wyściółką, dla lepszej amortyzacji, zastosowany został naturalny korek. W modelu tym nie ma podpodeszwy.
Więcej informacji:
- Wykonane systemem Sacchetto Bolognese - „sakiewki bolońskiej”.
- Wierzchy patynowane ręcznie, woskami, na bawełnianych szczotkach.
- Bawełniane, woskowane, okrągłe sznurówki.


